Måndag

07:34 Vaknar ändå rimligt utvilad (det vill säga inte utvilad alls) i förhållande till hur få timmar jag sovit. 

08:07 Gör en smoothie på havreghurt, proteinpulver, avocado, blåbär och päron. Den smakar päronsplit, men 
har en ganska obehaglig färg. Dricker två tredjedelar. Och vatten. För det är viktigt, även om jag får kämpa i mig det.

09:32 Befinner mig på Ica Kvantum för att handla mat. De dyraste äpplena, vegansk ost, övermogen avocado, lax och lite annat. 

10:50 Står i kassan på Stadium för att betala ett par svarta kompressionsstrumpor som får mig att se ut som en till åren kommen elitidrottsman som vägrar ge upp. Säger till min vänstra benhinna att Nu får du fan se till att skärpa till dig.

11:28 Äter lax till lunch och intar soffläge. I princip samtidigt. 

12:45 Cyklar till skolan iförd springskor och stödstrumpa. Full med Iprentabletter. Allt i förebyggande syfte. Och efterbyggande. Och undertidenbyggande. Hatar att vara trasig.

13:57 Somnar. Olämpligtvis. Då tanken på föreläsningar är att man ska lyssna på föreläsaren. Samt i detta fallet lära sig om inlärning. Men det hela var inte så svårt, som tur var.

15:00 Har rast och äter medpackad matsäck i form av äggmacka. 

15:57 Är en uns mer allert. Lagom tills dess att det är dags att åka hem. 

16:33 Äter det mesta som finns hemma i mellanmålsväg pga. oskäligt hungrig. Äpple. Yoghurt med diverse tillbehör. En smörgås med påläggskyckling (att rekommendera!). Samt lite vegansk ost, bara för att. Till föreblivelse för utebliven middag pga. detta alldeles för stora och för sena mellanmål.

17:05 Återintar soffläge tillsammans med Youtube på telefonen.

17:23 Batteriet tar slut. Typiskt. 

17:51 Hämtar gitarren och börjar bläddra i mammas notböcker från stenåldern. Vispop 10 och 12, Tjejernas Hits (med någon iförd utsvängda jeans på framsidan), HITS 90, Musikskatten och 50 Svenska Hits. I en av dem stod mammas namnteckning med det efternamn hon hade för tre efternamn sen.

18:14 Sjunger följaktligen för full hals och vid försök av att kompa mig själv upptäcker jag en ömmande blåsa på mitt pekfinger. Som konsekvens av en enorm mängd av gitarrspelande denna föregående helg. Gentemot hur mycket jag spelat innan alltså.

18:34 Gränslar Aggressiva Allan (min otroligt otuffa cykel) och möter upp huvudpersonerna på Prästgårdsgatan. Cyklar glatt på torr asfalt, lyckligt ovetande om vad som komma skulle. 

19:52 Är mitt i en on going badmintonträning. Med ömmande benhinna men i alla fall en förbannat babeig strumpa på. Monsieur tränare var en aningen missnöjd med den mentala intensiteten. Men vi var nog lika missnöjda med hans mentala intensitet. Så det jämnar väl ut sig i längden. 

20:42 C: "... och så kanske jag ska träffa lite kompisar också."
K: "Klart du ska vara med kompisar, det är ju det sportlov är till för!"
F: "Tur att jag inte har något sportlov då."
C: "Va?"
F: "Ja men jag har ju inga kompisar att umgås med. I alla fall inte här."

20:48 Stretchar och förgrymmar mig över att mina allra bästa vänner är utspridda över hela Sverige. Egentligen vill jag samla ihop dem och ha dem i mitt vardagsrum hela tiden. Allihop.

21:11 Står svettig i en idrottshallstambur och skrattar okontrollerat tillsammans med kalaspersoner. Vill egentligen inte gå hem. Men det måste man ju. 

21:34 Äter. Helt i onödan. Men det var gott.

22:09 Smsar med någon som är född ettusensjuhundranittio dagar efter mig. För att jag känner mig ensam. Och för att det är mysigt med sällskap på kvällen. Kanske har vi närliggande mental ålder. I alla fall ganska. Och det är därför det ändå fungerar. 

23:00 Tackar för att jag känner att ikväll kanske, mot alla odds, blir en av de kvällar jag faktiskt kan somna. Och slipper lägga tre timmar på att lyssna på podcasts och vrida på kudden. Så jag skyndar mig, för att inte komma ur flowet. Och...

23:10 ... somnar. 
0 kommentarer