Några plus och en hyllning till SkandinavienSKAM förståss. Vad trodde ni. Och vad trodde jag egentligen. Då jag efter två avsnitt sa att det förmodligen inte var något för mig. Men sen blev jag lika fast som alla andra. Fångad i vemod och nostalgi. Och känslor som stod upp över öronen. Så vackert, rent och otroligt. Tänk att ha varit manusförfattare till detta. Vilket geni. Så mycket fina budskap, citat och tankar också. Så som bilden nedan till exempel, som jag gjort till min bakgrundsbild på telefonen, hela alltet står för så mycket. 

Jag är ju dessutom en sådan typ av person som tror mig förstå sådana här saker bättre än alla andra. Jag ser på djupet. Jag känner, lite extra. Otroligt fint i alla fall. Speciellt säsong tre, det är min favorit.

"Om en dag blir för mycket så får du ta en timme i taget."
"Säg det igen."

Rasmus
 Seebach, tro det eller ej. Danska är dock precis lika obegripligt som norska (därav svensk textning på SKAM. De enda orden jag lärde mig var unnskyld, dritt och akkurat nå. Utöver det som är ensartat med svenska då). Här säger de att man förstår grannspråken fint. Jag förstår inte ett dust. Men efter att ha gjort lite dimensionerade googlingar på lyrics insåg jag att texterna till dessa låtar var precis lika vackra som melodierna. Och sen grät jag lite.

Tusind Farver
Glad Igen
Gi' Slip
Engel
Verden ka' vente

+


Potais. Jag blev livrädd för potatis i samma sväng som pasta, bröd och socker. I en osund illusion om att potatis är ohälsosamt. Ack, så fel jag hade. Och efter ytterligare dimensionellt googlande satte jag tvåtusensjutton till, inte bara förändringarnas år utan, potatisens år! Som Noora säger i SKAM: Poteter er bra for deg! Jag kan inte annat än att hålla med. Att det dessutom, i den nya uppdateringen på iOS, finns en potatisemoji, alltså!! --> 🥔

+

Mental ålder och rensning av vängarderoben. Jag har funnit en tacksamhet i att jag kan få så mycket ut av en relation med stor åldersskillnad. Att fem år yngre eller fem år äldre kan ge mig energi, inspiration och motivation. Göra mig glad. Att allt handlar om tempo och mental ålder. Rätt nivå och känslomässig interaktion. Tack för det. Och alla de människor som inte bidrar med något av detta, de är inget att ha. Så de sorterar jag bort likt man städar ut inför våren. Och spar, så nära hjärtat som möjligt, på de som är var de ska vara. Testa, det är otroligt.
0 kommentarer