2017

Vad säger ni, ska vi prata lite om att det är tvåtusensjutton. Skulle bara vilja tacka mig själv för att jag fortfarande står upp och andas efter föregående år. Allt som kunde gå snett, gick inte bara snett, utan gick fullkomligt vilse. Och ska jag vara ärlig så är det inte så värst mycket som jag vill minnas. Förutom alla fantastiska människor som jag lagt nära hjärtat. Men som tur är så följde de med mig hit till nästa år också. 


Jag har nu lovat nyårslöften samt skrivit en bucket list och två brev. Jag har börjat äta potatis. Och jag har för tillfället träningsvärk i alla muskler som sitter under midjan. Jag har också börjat läsa. Och kombon av de två sistnämnda har resulterat i att dagens hittills fyra vakna timmar har spenderats i sängen. Jag har också tagit bort i princip alla sociala medier utöver Instagram. Facebook tvingas en ju ha kvar mest i praktiskt syfte. Men har i alla fall tagit bort själva appen. Halvvägs ändå, ellerhur. 

Idag är det även dags att införskaffa böcker inför den kurs jag ska börja läsa. Det känns skönt att jag fick en vecka till på mig. Att resten av de liv jag delar mitt liv med började igår. Och jag har näst intill en hel vecka kvar till att förbereda mig mentalt. Det vill säga äta frukost tre gånger om dygnet, träna och intala mig själv att jag är vuxen. Och att det här är ett bra steg på vägen, även om det inte är precis var jag vill. Egentligen.

Tvåtusensjutton ska bli mitt år. Mina kläders år också, tror jag. Jag ska ta den första tredjedelen till att tänka efter. Och när jag gjort det så ska jag låta bli, och bara våga, resten av året. Framför mig ser jag hur jag bara trivs. I allt. Just eftersom jag inte fick så värst mycket av det förra året. Så förbannat skönt att det är slut faktiskt. 

Runt halsen ska jag hänga drömmar och om handlederna initialerna på de som betyder allra mest. Och alla de som bara tar energi, utan att ge, ska jag sortera bort. Vad jag ändå lärde mig förra året är att jag är en sådan som behöver. Och att jag är en sådan som har svårt att släppa taget om saker som en gång varit väldigt bra, även om de inte varit bra på en väldigt lång tid. Förra året kunde jag inte släppa taget. För jag hade inget annat att ta ta fast vid. Andra bullar den här gången. Away with the old and in with the new. Såhär tio dagar in på tvåtusensjutton, känns det redan så mycket bättre.
0 kommentarer