Vecka 8.

Dåtida sportslovsvecka. Jag tar det nutida bokstavligt. Både med lov och med sport. Det är ju tillika den allra sista OS-veckan. Då jag är uppvuxen med att vintersport är heligt, och näst intill fick rabbla storslalomproffs för att få sitta till bords, så är det på non stop även nu. Till och med när mamma inte är hemma.

Jag har sett allt. Inte bara när våra svenska små stjärnor skräller i skidskytte, utan även paråkningen i konståkning. Och allt där emellan. Bob till exempel, varför är det ens en sport? Eller short track, himmel så osexigt.

Men det bästa av allt jag har sett är dessa små dokumentärreportage som går mellan grenarna i sändningen. Jag har skapat vattenfall på mina kinder och rysit mig alldeles knottrig om armarna. Åt Anja Perssons karriär. Åt OS-guldet i hockey 2006 i Turin. Åt Lag Annette Norberg. Åt Peter Forsbergs karriär. Åt dopingindustrin, Per Elofssons karriär och extrema OS-form. Tips från coachen. Om du är en sån som tycker om att inspireras. Av allt.

 
Jag fick även vakna upp, in i denna vecka, i den där efterlängtade famnen. Han knöt sin kropp hårt om min igår kväll och sa Det här har du allt längtat efter va. Ja. Som satan. Uppenbarligen. Men det har du med, även om du inte riktigt vill erkänna det. Det känner jag.

Så jag är fylld med energi denna måndag. Mamma sa Det märks att du fått ligga. Men det är inte det. Jag lovar. Jag har fått omfamnas. Hångla. Det är vad jag behöver. Fått höra varma ord. Och ett Godnatt alldeles intill. Och så har jag satt psyket före och klivit ur projektet i skolan. SÅ. SKÖNT. Dessutom är det bara ett par timmar kvar innan jag har en av sommarens resor spikad och klar.

Pepp. Jag tackar kramar, fiskpanetter och fantastisk prioriteringsförmåga.
0 kommentarer