Ready Player One

"I didn't know how to connect with the people there. I was afraid, for all of my life. Right up until I knew it was ending. That was when I realixed, as terrifying and painful as reality can be, it's also the only place where you can find true happiness. Because reality is real."

Finns: Viaplay.

Trailer: HÄR

Jag är i vanliga fall en person som blir ocharmig när människor pratar och ställer frågor under film. Se, så märker du.  Kolla en liten stund till så får du svaret på din fråga. Jag stör mig på människor som inte förstår det vackra briljanta fantastiska med en story eller en berättarteknik. Men även jag behövde ställa frågor under den här filmen, eftersom att den är väldigt grundad i gamer-världen. Och jag kan inget om spel. Jag visste vad ett Easter Egg är, vilket var essentiellt, men utöver det var jag ganska lost i spelreferenserna. Film- och musikreferenserna dock, de tog jag. Men jag tror att jag kommer känna mig betydligt mer med när jag ser den för andra gången.

Men den var genialisk. Fantasisk slutscen. Så bra  budskap. Spännande hela vägen. Kvick. Inte för uppenbar.  Ett nytänkande koncept. Och twistig hela vägen. Full av aha´s och åh va smart. Bra skådespelare och lagom komplexa karaktärer. Det brukar vara svårt att få till i filmer som är baserade på romaner. Precis som jag vill ha det. Briljant, som sagt.

Det enda den får minus för är att den var så fullproppad med intryck att det var rätt svårt att hinna uppfatta allt när man såg den för första gången. Så jag måste se den igen. Men först ska jag läsa boken. Jag läser normalt sätt aldrig böcker efter att jag sett filmen, vill inte veta innan hur det går. Men den här gången måste jag. 

Betyg: 5/5

0 kommentarer