Take me by the hand while we do what lovers do

Jag, gladare än på länge. Du, likaså. Två timmar och sjutton minuter av ett bra men dramatiskt avslut. På något annat än oss, för en gångs skull. Vad skulle mamma säga. Hetsätande av tjugotre kronor lösgodis och felplacerade händer. Och efteråt blev jag arg att jag inte läst boken. Men det är sånt som händer, precis som allt annat. Jag, gladare än på länge. Och så du, som lärde mig att älska. Men jag minns inte helt hur man gör.

November i mitt land är inte som november i mitt land förväntas vara. Även om jag vet att det finns värre. Här regnar det inte ikväll, för en gångs skull. Men vi har blöta kinder, precis som vanligt. Världens längsta kram och felplacerade känslor. Adele är den enda som kan förklara, för hundranitton kronor på iTunes. Danny gör också ett ganska bra jobb, om man inte har råd med den förstnämnde. 

Om dagarna går jag på lånad energi. Likaså på lånade pengar. På kvällarna faller jag och går sönder. Och sen drömmer jag trasiga drömmar. Men det går bra så länge jag slipper vara ensam. Jag känner något. Tänker något annat. Jag vill något. Jag känner något annat. Och borde något tredje. Jag vet inte hur man gör. 

Jag behöver något stort nu, något starkt nu. Typ en shot, eller en av amors pilar rätt igenom huvudet. Hjärtat bultar på måfå. Du andas snabbt. Jag hoppas att du och jag är sagan med det lyckliga slutet. Det hoppas du med, jag vet. Vi kysses. För att vi vill. Fast att vi inte borde. För att vi vill. 

Hur gör man det här med att vara trasig. Läker man av sig själv. Eller låter man någon laga en. Hur rätt eller fel det än är. Oavsett. Jag vet inte. Och choklad hjälpte uppenbarligen bara för stunden. Ett litet tag. Smälter långsamt bort på tungan. I takt med mitt sunda försnuft. Det glittrar och smäller på himlen och jag kommer antagligen att reagera precis som förra året. Men starkare. Och av helt andra anledningar. Men jag tar hand om det senare. För jag vet inte hur man gör.
1 kommentar