Plantan

Jag har köpt en planta. Fyrtio riksdaler kostade han, krukan fanns redan hemma. Och nu står han och glänser i fönstret, på mitt oanvända skrivbord. Jag försöker bli vän med min kamera. Det går inge vidare då mitt tålamod för länge sedan packade sina väskor och stack. Men jag gör mitt bästa. Dock, just på grund av att mitt tålamod är på rymmen, så blev inte bilden bättre än såhär den här gången. Men en ser ju i alla fall vad den föreställer. Min planta. Som jag också försöker bli vän med.

Så lilla plantan. Nu är det såhär, vi måste göra det här tillsammans. Du måste lova att göra ditt bästa. Bli fin på bild, göra mitt rum hemtrevligt och ge mig känslan av att jag kan ta hand om något annat än mig själv (katten, är nämligen väldigt självgående). Och jag ska lova att hålla dig pigg och glad så länge jag kan. 

Och du måste lova att du tar vara på de soltimmar som erbjuds. Det kan vara fattigt på ljus den här tiden om året. Jag vet, jag kommer också sakna solen. Men vi klarar hösten tillsammans. Jag ska ta hand om oss, och du ska vara ett kvitto på att jag lyckas med i alla fall hälften.
1 kommentar