Bibliotekshiss.

 
Jag tycker detta var så fint. Jag möttes av ett litet bibliotek som någon ställt in i hissen hos mig, på Börjegatan. Fast att man inte behövde lämna tillbaka boken efteråt. Förståss. När jag kom tillbaka andra gången så var hela kassen norpad. Men det fick den ju bli, det stod ju på lappen. Förståss. Tänk så glad någon blev.

Jag ser fram emot när jag har tid att läsa igen. Det känns som att jag har glömt bort hur man gör. Tappat bort känslan av att fångas i någon annans berättelse än mina egna. Det är ju så fantastiskt. Jag tror jag är på en plats och i en tid i livet där det är lite svårt att finna ro. Känna mig lugn. Nöjd. Jag är så upptagen med att reda upp mitt eget liv att jag inte har någon sinnesro att ge mig in i någon annans.

I sommar kommer jag att vara en vecka i Grekland. Jag förväntar mig inte att jag ska orka ge mig in i en bok då heller. För då blir jag bara besviken om så inte blir fallet. Men jag hoppas verkligen. Och sen, när jag läst ut någon annans liv, någon annans ord. Då kanske de hamnar i hissen.
0 kommentarer