vecka 16.

Vädret. Punkt.

Jag har köpt nya jättejättedyra skor, som jag dessutom blir ett par några centimeter längre i, men skiter i pga kär. Jag har traskat i dem med sprit i blodet. Det var länge sen. Men jag kände inte den ångesten som det brukar ha med sig. Varken att göra av med de icke existerande sparkontona. Eller alkoholen.

Vi låg. Kysstes innan vi gick till bilen. Kysstes absolut inte i bilen. Men kramades, rätt hårt, ändå. Vi sa Vi hörs och ses, innan jag klev ur. Och för första gången på väldigt länge så menade vi det. Lite mer genuint. Och tydligt. Jag har så svårt för otydligheter. Tack för skjutsen.

När jag såg bilen försvinna bort över järnvägen, in i rondellen och så småningom bortom synhåll, så kände jag bara att det kommer vara lite tomt ett tag framöver. Kroppskontakt är överlevnad. Speciellt under nätter. Men men. Det finns något gott med detta med. Det känner jag, hela vägen in i benmärgen. 

Vädret ju. Och vänner femhundra meter bort med balkong i söderläge. PUNKT.

Jag såg en trasig tandborste ligga längs en trotoar där jag kom traskandes i mina nya skor. Jämsides med någon smått vinglig. Som så småningom försvann bort över järnvägen. Jag sa det inte till honom. Men jag tänkte hela vägen hem att antingen, så är den där tandborsten laddad med så mycket känslor. Eller så är den inte det. Någon har kanske kastat den ifrån sig, med tårar längs kinderna, efter att tandborsten inte längre fått bo kvar i någon älskads badrumsskåp. Dela samma mugg. Eller så är det inte så. Kanske har någon tagit med den därifrån. Efter att den älskade inte är älskad mer. Av andledningar som ingen borde utsättas för. Eller så är det inte så heller. Kanske har den varit helt ny. Och bara ramlat ur väskan ur påsen ur handen. Och tresekundersregeln blev för kort. Eller så var det inte så heller.

Jag tänker att, nu när allt är ovisst, kanske det bara får vara. Vara bara vädret. Punkt. Nu. Punkt. Jag tar det andra sen. Punkt. Eller något helt annat. Och det är helt okej. Det finns något bra med detta med.
0 kommentarer