La La Land

Why do you say "romantic" like it's a dirty word?

Finns: 
Netflix

Trailer: Här

 
På min födelsedag för två år sedan så gick jag och såg La La Land på bio. Fotografen, som dessutom vann en Oscar lite senare, har gått på Stockholms Filmskola och jag tänkte att Ryan Gosling vill man ju alltid ha mer av. Men hade jag inte suttit i mitten av biosalongen hade jag förmodligen rest mig upp och gått därifrån. Så dåligt tyckte jag att den var.

Men efter att under de senare åren fått upp ögonen för Emma Stone, sett intervjuer och hört podcasts där hon pratar om både La La Land och andra stordåd i sitt liv så tänkte jag att jag måste ge den en andra chans. Jag hade kanske klivit in med fel inställning. Förväntat mig något Mamma Mia - aktigt. Jag menar, efter alla Oscars och Golden Globes och övriga nomineringar så måste jag ju ha gjort något fel. Även om jag bara träffat en enda person som verkligen tyckte om den. 

Jag såg att den är nyinkommen på Netflix, så jag gav den en andra chans. Och den träffade så hårt. Jag är ju precis den där drömmande och romantiska kreativa själen som väntar på att bli hittad. Som väntar på mitt fönster. Och slutet är så sjukt bra gjort. Även om jag grät och blev så tagen att jag var tvungen att sätta på något annat för att kunna somna. 

Den är fantastisk och unik. Emma Stone är bland de absolut bästa i branchen (enligt mig) och hon och Ryan Gosling är otroliga ihop. Precis som i de två andra filmer de gjort tillsammans; Crazy, Stupid, Love och Gangster Squad. Jag menar, kolla på DETTA bara. Det är ju också kul att huvudpersonen Mia's inspiration är Ingrid Bergman. Det känns alltid fint när lilla Sverige får vara med. 

Men okej, jag förstår nu.

Betyg: 5/5. Absolut. 

0 kommentarer