The first monday in may - dokumentär

Fashion should be recognized. When you see how it touches people and moves peole. I mean what more can you ask from art?
- Anna Wintour, chefredaktör på amerikanska Vouge


Finns: 
TV4 Play

Dokumentären The First Monday in May handlar om The Met Gala och museieutställningen China: Through a Looking Glass år 2015. I nittio minuter får vi följa Anna Wintour (Som den ikoniska boken/filmen Djävulen bär Prada illustrerar) samt Andrew Bolton som är Wendy Yu Curator in Charge. Han är ungefärligen creative director och ansvarar för utställningsdelen, medan Wintour ansvarar för gala-delen. 

Precis som dokumentärer av det här slaget vanligtvis gör så inspirerade den mig massor. Jag blir alltid så tagen och motiverad och avundsjuk och inspirerad av människor som lyckats. Speciellt när de är genuina och fantastiska människor som Andrew Bolton. Han säger tidigt i dokumentären att han redan som sjuttonåring drömde om att få jobba på The Costume Institute på The Met, och att det var a dream come true när han fick jobbet. 

Gråter alltid när dreams come true. Även denna gång. Hoppas det någon gång blir min tur.

Jag tyckte verkligen om dokumentären, det är så mycket småjobb som en inte tänker på om man inte är mitt i det. Och hur extrem den amerikanska kändisvärlden är. Himmel. Dock älskar jag när dokumentärer har en voiceover, vilket denna inte hade. Men gillar man konst (tanken av konst), kändisar och att bli inspirerad. This is one way to go. 

Betyg: 4/5
 
0 kommentarer