Vecka 51.

Det är onsdag. Veckan innan julafton i dagligvaruhandeln är inte att leka med. Jag har slagit in paket så att händerna blöder. Knåpat bort prislappar på bråkiga omslag så att naglarna blivit alldeles trubbiga. Och varit tillmötesgående i så många timmar i sträck (i torr bokhandelsluft) att mina läppar blivit nariga. Jag har också sagt; Är du medlem hos oss? och Behöver du en kasse till? förmodligen tusentals gånger. SÅ att jag snubblar på tungan fram mot eftermiddagarna. Igår, till exempel, sa jag Är du medborgare? och när jag skulle förklara för en kvinna att vi inte säljer frimärken men att det finns hos Pressbyrån tvärs över gatan sa jag istället Tvärsbyrån press över gatan.

Jaja, de förstod ändå.

Människor är hysteriska. Men så länge de är trevliga, så är det kul ändå. Det finns dessvärre människor som inte förstått vad trevlig innebär. Och det borde vara lämplighetstest på att få bli föräldrar. MEN, det här är ju egentligen den allra roligaste tiden på året att jobba i bokhandeln. Men idag, på min lediga dag, vägrar jag ens så mycket som titta mot ett julklappspapper. Eller tejp.

Due till att jag jobbar så mycket så har jag fått lägga lite av resterande beståndsdelar av mitt liv och välmående åt sidan. Så som träning, noggranna måltider, julklappshandling, skrivande och rimstuga. Jag sover också i sängkläder som är lite väl länge gångna samt har inte använt en disktrasa på en månad. MEN life is life, na na na na na.

Ikväll har jag i vilket fall anordnat julbord tillsammans med några vänner och bekanta! Vi ska flytta mitt köksbord fyrahundra meter och sedan trängas tio personer på yta som är gjord för färre. Hur mysigt.

Vi hörs framöver.
0 kommentarer