Vecka 3.

Jag går in i vecka tre med en instabilitet. Det enda som är stabilt är mitt hår. Hör och häpna. Jag har nämligen upptäckt torrschampot. Inte för fräschheten då jag ändå duschar två gånger om dagen. Men Volym. Dessutom kombinationen torrschampo - saltvattenspray. Så. Lite öm i själen. Men i alla fall snygg i håret. 

Jag går in i vevka tre med en ekonomisk kris. Så till den grad att jag köpte två trisslotter ikapp med yoghurten imorse. Så till den grad att jag överväger ostrategiska metoder för att känna mig ekonomisk. Alternativt förmögen. Och så till det, en prestationsmässig stress. Över att jag har haft trettiotre dagar på mig att göra något som jag nu endast har trettiotre timmar kvar på mig att göra. Typiskt. 

Dessutom en emotionell kris. Som varit frånvarande förvånansvärt länge. Men jag ser på människor omkring mig. Sådana jag antingen tycker väldigt mycket om. Eller en gång har tyckt väldigt mycket om. Jag ser på mig. Jag ser till mig själv. Och jag känner så himla mycket. 

Har till och med börjat lista. Har aktivt tretton olika listor med saker jag behöver komma ihåg att komma ihåg nästa gång jag ska göra något specifikt. För att jag glömde det sist. Inköpslistor på saker jag vill ha men inte har råd med. Och en motsvarande på sånt jag behöver. Har inte råd med det heller. En på platser jag vill besöka inom kort. En på lockande alternativa vägar jag överväger att ta i livet. En med sånt jag gillar med mig själv. En med motsatser som behöver jobbas på. En med sådant jag längtar efter. En med saker jag måste minnas att göra. Och så fortsätter det i starkt försök att reda upp alla kriser och stresser. I både nuvarande och förebyggande syfte. 

Men det känns okej. Ändå. Jag sov bättre inatt än jag gjort på månader. Och när jag tillslut tog mig för att kolla upp terminstartens schema, insåg jag till min lättnad att vi har en relativt mjuk och tillåtande start. Tack. Jag hinner till och med njuta lite till av att känna efter. Lyssna på kroppen. Redan efter första dagen. Jag har inte råd. Lust. Eller emotionella resurser. Till att tappa balansen nu.
0 kommentarer