Några minuter per dag.

Måndag.
Jag skickar iväg ett mejl på morgonen och säger att jag ska jobba fast jag egentligen borde gå i skolan. Men det var inte obligatosiskt, ändå. Jag gör ingetdera. Iställlet äter jag Lindt Exellence havssalt och förhör bästis på latiska termer för inre kroppsdelar. Ligamentum bulbus sinistra. Och Thyroidea dextrum. Typ. Ungefär. Och så inleder vi veckans Harry Potter-maraton.

Tisdag.
På kvällen frågar han vad jag gör. Jag gör inget. Försöker bara reda ut någon tidigare gång när han frågat vad jag gjort utan att fylla på med vill du komma hit. Minns ingen gång. Vill du komma hit? frågar han.

Onsdag
Jag står utanför min lektionssal, med tre gånger så många människor som vanligt, och känner mig lika vilse som första dagen i gymnasiet. Jag funderar kring om jag ska hälsa på någon eller vara lonewolf i ett hörn. Min enda vän kommer precis när läraren öppnar dörren. Åh, vilken tur att du kom, för jag har inga vänner, säger jag. Perfekt, inte jag heller, svarar han. 

Torsdag. 
Klockan elva sjunker vi ned i en bubbelpool på Clarion Hotells spaavdelning. Tvåhundrafemtio kronor på vardagar. Vi äter vindruvor och ananas som sticks på tungan. Och pratar relationer, i vanlig ordning. Det är inte så likt oss att unna oss saker tillsammans såhär, konstaterar vi. Vi ses ju hela tiden ändå. Senaste gången var väl någon gång runt tvåtusenfjorton.

Fredag
Jag åker direkt från tåget hem till bästis för att fortsätta med film nummer fem i ordningen. En om dagen, fick vi till. Och jag äter chokladglass och chokladsås och Lindt Exellence. Och jag tänker att om jag hade haft andra förutsättningar så hade jag ätit sånt här jämt.

Lördag
Jag äter tacos och spelar sällskapsspel med bästisar. Hur kan tacos vara lika gott varje gång? Vi blir lite lätt oense om en regel. De mot mig. Jag blir stött för en sekund. En mycket främmande, och sedan länge undanlagd känsla. En icke väldigt härlig sådan, så jag lägger undan den igen. 

Söndag
Jag är dödstrött. Egentligen hela dagen. Träffar en vän med yvigt hår, pratar länge och högljutt. Och ser på när hon äter kladdkaka. Det är motvind när jag cyklar hem och jag blir så frustrerad att jag börjar gråta. Och så svettig att jag måste duscha så fort jag kommit hem.
 
Vips, så var den här veckan också slut. Äntligen måndag.
 
0 kommentarer