En torsdag i Oktober.

08:30 Jag äter yrvaket frukost. Mamma har spillt chiafrön i hela köket. Jag hade planerat sovmorgon men vaknade innan åtta av mig själv. Någon skrapar triss på Nyhetsmorgon och jag blänger intensivt ned i min yoghurtskål för att slippa bli avundsjuk. 

10:30
 Efter två långsamma och eftertänksamma varv i gallerian, i jakt på födelsedagspresent, stod jag där vid utgången med en uppsättning klistermärken i hösttema och en basker till mig själv. Jag är ju pysslig, skrev jag till mamma. Och sedan kom uppenbarelsen. Så det fick bli tredje varvet gillt. Med basker och klistermärken och plånbok och telefon och bilnyckel i handen, som en ordentlig miljöaktivist.

12:15 Jag äter potatis till lunch. Ihop med något vegetariskt filéalternativ som jag äter uppskattningsvis hälften av en veckas alla måltider. Tre ensamma tomater. Och en sås som egentligen hör till en helt annan maträtt. Kastar i mig det. Jag vill inte förlora pysseltid.

14:00 Jag tänker att jag borde träna. Men jag somnar istället. Sover i nästan en timme, innan jag sätter på Sherlock Holmes som bakgrundssällskap till mitt paketinslagande och krönikaskrivande.

17:00 Cyklar till stan för att hitta kronan på verket. Vilket jag också gör, på TGR av alla platser. Jag tar en sväng förbi min bokhandel. Känner mig under cover när jag knallar omkring mellan hyllorna i mina vanliga kläder, och inte jobb-pikén. Köper ett bokmärke med texten 50 books to read before you die. Att sätta på mitt kylskåp i framtiden. 

18:45 Jag möter min granne och hans hund utanför. Det ser kallt ut, säger han och ser ner på mina bara ben. Barbent och vantar är den bästa kombinationen, svarar jag. Nästa gång du går ut med hunden, så vill jag följa med.

20:00 När man är i början av sin vänskap så måste man se en film som båda redan har sett, konstaterar vi. Annars kan man ju inte prata. Två tacosar ner i varsina magar. Jag får smaka en muffins som hon bakat och vi pratar om känslorna kring att sluta säga grattis på någons födelsedag.

22:00 Ska jag förlänga parkeringen, frågar jag. Det skulle jag. Och så sätter vi på en film till.

00:20 Vi tackar för maten. För kvällen. Och för varandra. Godnatt, vi ses snart igen. 

00:45 Nu är jag hemma, skriver jag som lovat. Bra, skriver hon. Och så somnar jag utan att ha borstat tänderna först.

0 kommentarer