Fånga mig direkt.

Det finns massor av sätt att öppna en kolumn/krönika på för att fånga läsaren direkt. Vi fick lära oss nitton alternativ. Och sedan, på varsitt alternativ, skriva varsin inledning till en krönika som publiceras på valdagen. Jag skulle skriva på "ett starkt/orimligt påstående." Dock råkade det första bli en fråga. (Vilket i och för sig också var ett alternativ). Så det blev två.

Nu får vi väl hitta på? sa en tjej bredvid mig. 
Ja så in i helvete, svarade min lärare.

----

En fråga.
Röstar du med hjärtat, hjärnan eller kuken? Hjärtat värnar stressat om förkylda pandor, plastkassar för 1,50 funna i Marianergraven och en regnskog som går ett tragiskt öde till mötes som omslaget till Vouge magazine. Hjärnan begriper med sunt förnuft att bara för att jag är vit och privilegierad så är ju inte alla det. Och kuken tänker att Annie Lööf ju duger i krig. 

Ett starkt/orimlig påstående.
Kanske vi alla bara ska strunta i att rösta i år. En unison bojkott. Ett socialt experiment, för att se hur de lyckas lösa det på egen hand? Med så resonabla politiker vi placerat i toppen, baserat på diverse debatter, lär det gå som en dans på lego. Har någon sett filmen The Purge? 
0 kommentarer