Vecka 2.

Nytt koncept. Mest för min egen skull. Så att jag, när jag tappat skrivandet, måste skriva ändå.

---

Måndag:
Jag har haft långa akrylnaglar i fransk manikyr i nästan två veckor. Endast två veckor. Ändå två veckor. Men nu tar jag bort dem. Så att jag ska kunna träna, öppna Noccoburkar och ta hand om hyn ordentligt. Äntligen. Det sitter en thailändare mitt emot mig och fipplar med mina fingrar med en minivinkelslip. Han kan varken svenska eller engelska så vi får kommunicera med teckenspråk. Jag nickar och säger tack med överdrivet tydlig artikulation när han är klar. Visar tummen upp. Betalar hundrafemtio kronor, tar på mig vantarna och går hem.

Tisdag:
Jag går på lägenhetsvisning med mamma. Tvärs över gatan. Jag ligger först i kön på bostadsportalen men jag tackar nej. Den är dåligt planlöst och jag får ingen bra magkänsla. När jag kommer hem får jag ett meltdown och gråter i duschen medan jag rakar benen med Gillette, the best a man can get. Jag ser Brokeback Mountin på Netflix med vinklade ögonbryn och rynkad panna. Gråter ännu mer. Och tröstäter färska, svindyra blåbär direkt ur plastförpackningen. 

Onsdag:
Jag går på morgonyoga. Instruktören och jag ganska precis lika gamla. Men hon är hälften så stor som jag. Och dubbelt så vig. Jag står i hunden och det sträcker i vaderna. Testar död mans position. Hon är avslappnad och informativ, säger att det är svårt att hitta sig själv om man är nybörjare och inte riktigt vet var man ska leta. Rimligt ändå. Så hon påminner oss om att andas istället. Och om att det är minst lika viktigt som att veta var man har sig. 

Torsdag:
Jag tar mig till en annan stad. För att försöka lära mig någonting. Lär mig ingenting alls. Ingen annan heller. Och vi tar ett gemensamt beslut om att skjuta upp alltsammans till söndag. Sunt. Jag somnar på tåget båda vägarna, trots att jag har sällskap. Men med tanke på att jag aldrig somnar när det är tanke att man ska sova, så får jag lite embrace the moments. Även om det är på ett obekvämt UL-säte och att jag vaknar med ont överallt.

Fredag:
Vi äter Lindt mörk choklad och ananas (i januari??). Och dricker te i vanlig ordning. Jag sitter lite för länge i den massagestol de fick i julklapp, så att jag blir alldeles öm i ryggen. Och så jämför vi bilder på oss från mellan- och högstadiet på Facebook. Skrattar rakt ut. Tandställning, två flätor och segertecken vs. cigg, alkohol och sönderblekt hår. Snedlugg vs. luciatåg. Herre gud. 

Lördag:
Jag vaknar och ser att han skickat en bild till mig vid 01:06. En bild som är tagen från en bar på stan, varifrån man ser mitt jobb. Jag sov vid 01:06. Men jag är ganska säker på att den var ett sätt att kolla om jag var vaken, för att sedan smyga in sovsällis i konversationen. Med en mer direkt formulering, förståss. Eller, så fanns där ingen baktanke alls. Men om inte annat, så tänkte han på mig mitt i natten. När han satt på en bar med någon annan. 

Söndag:
Jag äter onyttig bagel på Espresso House. För att vi har suttit så länge och studerat loggor och typsnitt att jag fått både ryggvärk och blodsockerfall. Jag skakar om händerna när jag tar mig tugga för tugga tillbaka. Vi försökte hitta någorlunda instruktioner till uppgiften, men det enda vi fann var: Time flies like an arrow; fruit flies like a banana. ¯\_(ツ)_/¯Så jag improviserar fram tre A4 och tänker att det får duga.
0 kommentarer